11 de diciembre de 2008

Comissió Executiva Local

Aquesta nit l'agrupació local ha decidit per unanimitat la composició de la Comissió Executiva Local. Que queda formada de la següent forma:

  • President: Vicent Sanz Borras (pare)
  • Secretaria General: Ruth Sanz Monroig
  • Vicesecretaria General: Elena Monroig Ferreres
  • Secretari d'Organització: Vicent Sanz Borràs
  • Secretaria d'Administració i relacions institucionals: Ernestina Borràs
  • Secretari de Política Municipal i Participació: Jose Vicente Pauner
  • Secretari d'Acció Electoral: Diego Simó
  • Secretaria de Moviments Socials i Serveis Públics: Anabel Cuartero

També s'ha elegit la comissió revisora de comptes, que estarà formada per:

  • Jose Sebastià Borràs
  • Tica Cuartero Pomada
  • Joaquin Vizcarro

10 de diciembre de 2008

60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans


Es compleixen seixanta anys des que un 10 de desembre de 1948 l’Assemblea General de Nacions Unides aprovés i proclamés la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Declaració Universal dels Drets Humans és la primera afirmació universal de la inherent dignitat i igualtat de tots els éssers humans. El reconeixement que l’home i la dona són titulars de tot un seguit de drets que emanen de la seva pròpia condició humana, i que són imprescriptibles i inalienables.

Avui, seixanta anys després, s’han produït grans avanços en el camí cap al respecte universal d’aquests drets iniciat aquell 10 de desembre, però també queda molt per fer.

La pobresa, les guerres, la violència, el fanatisme i la intolerància són poderosos enemics, i el combat per a aconseguir que el respecte als Drets Humans s’estengui a cada racó del planeta és difícil, però no impossible.

La celebració del 60º aniversari de la Proclamació de la Declaració Universal dels Drets Humans és una bona oportunitat per a donar a conèixer la situació actual i denunciar les violacions dels Drets Humans en tot el món, així com per a reivindicar un major compromís amb els drets fonamentals del ser humà.

Perquè volem posar fi a la discriminació racial, sexual i de gènere, acabar amb pràctiques com la tortura o la pena de mort, que es garanteixi la llibertat d’expressió a tots i cadascun dels habitants d’aquest planeta, el dret a l’educació, a un treball digne…

Perquè volem canviar les coses. Perquè creiem que és possible, i perquè com joves compromès amb el present i el futur de la nostra societat i del nostre planeta ens atrevim a engegar accions que poden contribuir a aconseguir aquest objectiu.

Perquè creiem que per a assolir aquest canvi és necessària una labor d’informació, conscienciació i reivindicació, però també passar a l’acció, col·laborant o engegant projectes que contribueixin a aconseguir aquest objectiu d’aconseguir un món millor.

Mitjançant la web www.mapadelaverguenza.org s’assenyalen els països que encara condemnen a mort i porten a terme execucions, i aquells sobre els quals pesen greus acusacions de tortura, recollides per dues de les principals organitzacions internacionals de defensa dels drets humans (Amnistia Internacional i Human Rights Watch).

Entra a la web i signa contra la pena de mort.