12 de enero de 2009

El Pla E

El Govern d'Espanya ha posat en marxa una pàgina web per tal d'informar de les mesures d'estímul a l'economia.



10 de enero de 2009

Per la fi de l'agressió militar a Gaza



DECLARACIÓ DE LES ORGANITZACIONS POLÍTIQUES I SOCIALS: POSAR FI A L'AGRESSIÓ MILITAR D'ISRAEL CONTRA GAZA


Davant la continuïtat de l'ofensiva militar d'Israel, per terra, mar i aire, contra Gaza –en el context de l'ocupació que dura dècades i el bloqueig que sofreix Palestina- que està causant milers de morts i ferits entre la seva població, molts d'ells nens; davant el fet que es realitza vulnerant el Dret internacional i oblidant, per complet, la situació d'emergència humanitària que viu la seva població; les organitzacions socials i polítiques sotasignades fan la següent declaració:


1. Condemnem la injustificable i inhumana acció militar d'Israel i exigim la seva fi immediata. El pretext adduït pel seu Govern –els atacs amb coets portats a terme per Hamas contra la població israeliana- és inacceptable en relació amb unes accions de destrucció criminal, com càstig col·lectiu, que estan causant milers de víctimes civils.


2. Exigim al Govern d'Espanya, a les institucions polítiques de la Unió Europea i a l'ONU, la seva intervenció decidida i urgent per a imposar un alt el foc permanent, organitzar un pla d'ajuda humanitària que posi fi a la situació d'emergència que viu la població de Gaza, i acabar amb el bloqueig fronterer. Critiquem profundament la passivitat de la qual han fet gala, fins al moment, les institucions polítiques internacionals, que està permetent la continuïtat de l'ocupació i la matança de la població palestina. Tots els Estats membres de l'ONU tenen l'obligació de protegir a la població civil contra les múltiples violacions del Dret Internacional Humanitari que s'estan produint.


3. Aquest nou i especialment mortífer episodi del conflicte de l'ocupació de Palestina per Israel posa de manifest, una vegada més, la necessitat de resoldre definitivament el mateix amb el compliment de totes les resolucions de les Nacions Unides. A aquesta tasca haurien de dedicar-se sense demora, i en el marc de l'ONU, els seus principals actors, amb la col·laboració dels països de la Regió i de les principals potències mundials. El dret del poble palestí a crear un Estat sobirà és la base necessària de qualsevol solució duradora que possibiliti la convivència pacífica dels pobles palestí i israelià. Reclamem als governs i les institucions internacionals l'adopció de les mesures de pressió necessàries, condicionals al respecte dels drets humans en les relacions amb Israel, perquè s'arribin a aquests objectius i perquè es resolguin les causes del conflicte, que no és altre que l'ocupació.


PER LA FI DE L'AGRESSIÓ MILITAR D'ISRAEL A GAZA!

PAREM LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ!

ALT EL FOC, AJUDA HUMANITÀRIA I FI DEL BLOQUEIG, JA!

NO A LA PASSIVITAT DE LA COMUNITAT INTERNACIONAL!

CONTRA LA VIOLÈNCIA, PER LA PAU JUSTA EN PALESTINA!

PER LA FI DE L'OCUPACIÓ!

SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ!